Αθήνα

 

Η Αθήνα, το σπίτι μου, η αγαπημένη μου πόλη, και κυρίως το κέντρο της, είναι η περιοχή που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζώ και δουλεύω. Και μου αρέσει αυτό. Δεν βρέθηκα απλώς εδώ, εδώ θα ήθελα να βρίσκομαι. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη πόλη του κόσμου, μπορεί για κάποιους να είναι αφιλόξενη και απρόσωπη, μπορεί και εγώ να ζηλεύω διάφορα πράγματα σε πολλές άλλες πόλεις, αλλά απλά θα ήθελα να μπορέσουμε να τα προσαρμόσουμε στην δική μας πόλη, στην Αθήνα μας.

Προσπάθησα, παράλληλα με την πολιτική μου ενασχόληση (σε κόμματα ή φορείς) να εκφέρω λόγο και άποψη για αυτήν την πόλη. Γιατί θέλω να τη δω καλύτερη. Γιατί θέλω καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η πρώτη φορά ήταν το 1994, στο πλευρό του Ανδρέα Λεντάκη ως υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, που μας έκανε την τιμή να μας αναθέσει την εκόνηση του προγράμματός του για το 6ο διαμέρισμα. Τότε μια παρέα παιδιών, με κοινές ανησυχίες, προσπαθήσαμε πολύ για να αποτυπώσουμε τα όνειρά μας για τη γειτονία μας σε ένα γραφειάκι της Πατησίων. Ο Ανδρέας τότε έκανε αποδεκτές τις προτάσεις μας – τις περισσότερες – αλλά δεν πείσαμε τους πολίτες της Αθήνας.

Η δεύτερη φορά ήταν ως υποψήφιος βουλευτής με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, αλλά με λόγο κυρίως πολιτικό και όχι τοπικό. Και η τρίτη ήταν με την προσπάθεια «Πάρκα Παντού», όπου με πολλούς φίλους ζητάγαμε – και ζητάμε – να μην γίνει μόνο έναν πάρκο στο Ελληνικό αλλά πολλά μικρά πάρκα σε όλην την Αθήνα.

Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούμε πολλοί άνθρωποι στην πορεία που θα συμφωνήσουμε να αλλάξουμε 10 πράγματα που μας πληγώνουν σε αυτήν την πόλη, πέρα και πάνω από κόμματα. Θα προσπαθήσω και από αυτό το βlog να αναφέρομαι περιοδικά σε κάποια από αυτά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s