για τις φοιτητικές εκλογές 2007

Καταδικάζουμε απερίφραστα το θέατρο του παραλόγου που διεξήχθη για μια ακόμη χρονιά στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών. Όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, κάθεμία για λογαριασμό της, δηλώνει ότι νίκησε. Αυτό όμως που χάνει είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο, η παιδεία, η έρευνα και η οικονομία της χώρας. Είμαστε σίγουροι ότι το ίδια έργο θα παιχτεί, για μια ακόμη φορά, και σε επερχόμενες πρυτανικές εκλογές, με συναυτουργούς όλους τους βολεμένους και κομματικά καθοδηγούμενους καθηγητές των πανεπιστημίων. Η ευθύνη των κομμάτων και των εκπροσώπων της εκπαιδευτικές κοινότητας για το χάλι του ελληνικού πανεπιστημίου είναι καθολική.

Φτάνει πια!

Αν οι φοιτητικές παρατάξεις που πρόσκεινται στα κόμματα και την εξωκοινοβουλετική αριστερά δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η κοινωνία τους θεωρεί πλέον περιττούς, απλώς ζουν στο μικρόκοσμό τους. Ένα μικρόκοσμο συνδιαλλαγής, διαφθοράς και προσοδοθηρίας που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των φοιτητών, της νεολαίας και της κοινωνίας γενικότερα. Η χώρα μας δε μπορεί πλέον να περιμένει από ορισμένους ασκούμενους πολιτευτές να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους. Καλούμε τους φοιτητές να σκεφθούν και να αποφασίσουν ατομικά την υπεράσπιση του μέλλοντος τους!

Φτάνει πιά!

Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι μια τελείως διαφορετική τριτοβάθμια εκπαίδευση, με επίκεντρο τη γνώση, την ατομική ευθύνη, τις επιδόσεις, τον ανταγωνισμό και τη βελτίωση όλων των ακαδημαϊκών παραγόντων. Με αιχμή την αυτοδιοίκηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την ελευθερία επιλογής του φοιτητή. Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άτολμες μπροστά στα συμφέροντα των λίγων, ενώ η αριστερά στο σύνολό της πρεσβεύει την οπισθοδρόμηση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα εξίσωσης και πατερναλισμού. Έχουμε ήδη προτείνει το δρόμο του μέλλοντος, το δρόμο της επιτυχίας, το δρόμο της ποιότητας. Δεσμευόμαστε ότι παρά την απήχηση των φιλελεύθερων ιδεών στους νέους της χώρας, δε θα συμμετέχουμε ποτέ στο όργιο συναλλαγής και το μικροπολιτικό παιχνίδι που σήμερα είναι ο φοιτητικός συνδικαλισμός! Καλούμε όλους όσους δε βολεύονται και δε συναλλάσσονται με το σημερινό διεφθαρμένο σύστημα να δράσουν, να συμμαχήσουν!

Στο επίκεντρο ο φοιτητής, όχι οι παρατάξεις!
Στο επίκεντρο οι σπουδές, όχι οι εκλογές!
Στο επίκεντρο η ευθύνη, όχι η αυθεντία!
Στο επίκεντρο η ελευθερία, όχι η «γραμμή»!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s