…και η «προστασία» των ταγών

Σε συνέχεια του προηγούμενου post, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την αμετροέπεια και την αναποτελεσματικότητα του Ελληνικού Κράτους. Το παμφάγο αυτό όν αποφάσισε ότι αξίζει να αφήσει το σπίτι του Βενιζέλου να ερειπωθεί. Άφησε λοιπόν κάτι καλούς κύριους και κυρίες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα… Μέχρις εδώ καλά, όλα τα θέματα στη ζωή είναι θέμα επιλογών και για αυτές κρινόμαστε.

Όμως είναι αμετροέπεια την ίδια στιγμή που δημιουργείς κάποιο πρόβλημα με τις επιλογές σου (λόγω έλλειψης χρημάτων είναι η δικαιολογία) να αποφασίζεις ότι θα παρέχεις 1 εκ ευρώ (σύμφωνα με την ειδική έκθεση που συνοδεύει το ΝΣ) το χρόνο σε καθένα από τα Ιδρύματα Καραμανλή, Α. Παπανδρέου & Γ. Παπανδρέου, Μητσοτάκη και… Βενιζέλου!

Είπατε τίποτε;

Για όσους δε γνωρίζουν το θέμα, μπορείτε να δείτε το νομοσχέδιο που περιέχει τη διάταξη (άρθρο 34) τόσο στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ (ενότητα ΜΜΕ, ανακοινώσεις, 2007, Μάιος) όσο και της Βουλής των Ελλήνων

Εγώ απλώς αντιγράφω:

Άρθρο 34

Επιχορήγηση Ιδρυμάτων


1. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», το Ίδρυμα «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου» και το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, που περιλαμβάνουν στον καταστατικό σκοπό τους τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση του αρχειακού υλικού διατελεσάντων κοινοβουλευτικών πρωθυπουργών καθώς και την προβολή του έργου αυτών, επιχορηγούνται με ετήσια κρατική επιχορήγηση, από το έτος 2007 και εφεξής, το ύψος της οποίας καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2. Η επιχορήγηση της προηγούμενης παραγράφου εγγράφεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Τα ιδρύματα της πρώτης παραγράφου του άρθρου αυτού υποβάλλουν, μέχρι την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους, στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ετήσια έκθεση πεπραγμένων που αφορά στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων τους κατά το προηγούμενο έτος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s