πολιτικό ανέκδοτο…

Τις τελευταίες ημέρες στη δουλειά μου γνωρίζει ιδιαίτερο σουξέ το κάτωθι – γνωστό από παλιά – ανέκδοτο, το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας:

Ταξιδεύοντας για παγκόσμια συνδιάσκεψη πέφτει αεροπλάνο με επιβάτες, μεταξύ άλλων, τον Μπούς, τον Μπλαίρ (πρέπει να το αλλάξουμε πλέον σε Μπράουν) και τον Κώστα Καραμανλή.

Αφού σώζονται στην αναγκαστική προσγείωση, κοιτάνε γύρω τους και βρίσκονται σε μια απομονωμένη περιοχή της Αφρικής. Βλέπουν όμως ένα χωριό ιθαγενών και κατευθύνονται προς τα εκεί. Βρίσκουν τον αρχηγό της φυλής και του ζητάνε ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες τους προς διάσωσή τους. «Κοιτάξτε, εδώ δεν έχουμε τηλέφωνα. Όμως λίγο πιο πέρα έχει ανοίξει ένα μπουρδέλλο με Ουκρανίδες και νομίζω ότι έχουν εκεί τηλέφωνο», απαντά ο αρχηγός. Θέλοντας και μη, κατευθύνονται προς τα εκεί και ζητάνε την τσατσά του μαγαζιού. «Βεβαίως να σας εξυπηρετήσω», απαντά στις παρακλήσεις η τσατσά.

Μπαίνει πρώτος ο Μπους στο δωμάτιο με το τηλέφωνο, καλεί τον Λευκό οίκο και σε 2 λεπτά τον έχουν ενημερώσει ότι έχουν εντοπιστεί. Οι Πεζοναύτες, η ειδική ομάδα δέλτα και το προεδρικό αεροσκάφος κατευθύνονται ήδη προς τα εκεί. «Πόσα χρωστάω για το τηλεφώνημα» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος στην τσατσά.. «500 δολάρια κ. πρόεδρε», απαντά εκείνη. Ξινίζει ο Πρόεδρος τα μούτρα και πληρώνει.

Μπαίνει δεύτερος ο Άγγλος πρωθυπουργός, καλεί στην Ντάουνιγκ στριτ και μέσα σε 3 λεπτά των ενημερώνουν ότι έχουν εντοπιστεί και στο σημείο σπεύδουν μία βρετανική φρεγάτα, ένα σμήνος αεροσκαφών και η SAS για τη διάσωση. «Πόσα χρωστάω για το τηλεφώνημα» λέει ο Άγγλος πρωθυπουργός στην τσατσά.. «500 λίρες κ. πρωθυπουργέ», απαντά εκείνη. Ξινίζει και αυτός τα μούτρα και πληρώνει.

Μπαίνει τελευταίος ο Κώστας Καραμανλής, καλεί στο Μαξίμου, και βρίσκει μόνο μια καθαρίστρια. Καλεί κατά σειρά το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Δημόσιας τάξης, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Υγείας, αλλά δε μπορεί να βγάλει άκρη, δε βρίσκει τους αρμόδιους, τον παραπέμπουν σε άλλα τηλέφωνα δηλώνοντας αναρμόδιοι, του ζητάνε να στείλει αίτηση κλπ. Μετά από μισή ώρα στα τηλέφωνα καταφέρνει να συνεννοηθεί και κανονίζει για τη διάσωσή του. «Πόσα χρωστάω για τα τηλέφωνα» λέει ο Καραμανλής στην τσατσά.. «2 ευρώ κ. Πρωθυπουργέ», απαντά εκείνη. Κάνει να πληρώσει ο Καραμανλής αλλά αρχίζουν να φωνάζουν ο Μπούς και ο Μπλέρ. «Καλά σε εμάς πήρες τόσο λεφτά για 2-3 λεπτά και στον Έλληνα που μιλά μισή ώρα μόνο 2 ευρώ;» ρωτούν εκνευρισμένοι. «Μην εκνευρίζεστε» τους απαντά η τσατσά, «δε γνωρίζετε ότι από μπουρδέλλο σε μπουρδέλλο η χρέωση είναι αστική;»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s