Προεκλογικές παροχές στους προνομιούχους

Η “επανίδρυση του κράτους” από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζεται. Η κυβέρνηση, με έναν προκλητικό τρόπο που αποδεικνύει την βαθιά της περιφρόνηση ακόμη και για το θεσμό του κοινοβουλίου, εν μέσω θέρους, απαντά στο αίτημα για αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος με μία ακατάσχετη παραχολογία προς όσες ομάδες διατηρεί προνομιακές σχέσεις και επιδιώκει εκλογικά οφέλη.

Το νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό που κατατέθηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής, καταδεικνύει αφενός τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την επίλυση χρονίων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, αφετέρου ότι δεν διαφέρει ούτε στο ελάχιστο από τον τρόπο που διαχειριζόταν τα ίδια αυτά προβλήματα το ΠΑΣΟΚ για είκοσι χρόνια. Αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντιφιλελεύθερη φύση της Νέας Δημοκρατίας, που αντιλαμβάνεται το κράτος ως μέσο εξυπηρέτησης της εκλογικής της πελατείας.

Οι προεκλογικές παροχές προς συγκεκριμένες κάθε φορά κοινωνικές ομάδες, επιτείνουν τις υπάρχουσες κοινωνικές αδικίες, λειτουργούν διχαστικά προς την κοινωνία και περιθωριοποιούν τους πολίτες και τις παραγωγικές δυνάμεις που καλούνται κάθε φορά να σηκώσουν στις πλάτες τους το κόστος των παροχών προς τους λίγους ευνοούμενους της πολιτικής εξουσίας.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύει πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τις πολιτικές του ηγεσίες. Γίνεται πλέον όλο και περισσότερο κατανοητό ότι αποτελεί χαμένη ψήφο η ψήφος στα κόμματα που ευθύνονται για τις χαμένες ευκαιρίες και τα αδιέξοδα των τετραετιών που πέρασαν.

Στις ερχόμενες εκλογές, η Φιλελεύθερη Συμμαχία ζητά την ψήφο του εκλογικού σώματος για να προωθήσει τις πολιτικές της προτάσεις αλλά και να καταγγείλει την ατολμία και τη στασιμότητα.

Η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι ταυτόχρονα ψήφος διαμαρτυρίας αλλά και εντολής για αλλαγή πορείας. Είναι θετική ψήφος και σε κάθε περίπτωση δεν είναι χαμένη ψήφος.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τους πολίτες να μη προσθέσουν, με άλλη μια χαμένη ψήφο, άλλη μια χαμένη τετραετία στην πολιτική ζωή του τόπου!

Advertisements

6 thoughts on “Προεκλογικές παροχές στους προνομιούχους

 1. Αγαπητέ κύριε Τσακίρη,
  Η λύση στην παρακμή είναι η ενίσχυση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Σας συμβουλεύω να μελετήσετε το πρόγραμμά μας και τις αρχές μας στην ιστοσελίδα του κόμματός μας. Αν και νομίζω ότι θα διαφωνήσετε μαζί μας, εγώ σας προτρέπω να μελετήσετε τις προτάσεις μας και θα δείτε ότι οδηγούν σε ένα πολύ καλύτερο μέλλον για όλους μας, πέρα από ιδεοληψίες και εξαρτήσεις…

 2. Το τρίπτυχο του οικονομικού-κοινωνικού-πολιτικού φιλελευθερισμού είναι η μόνη απάντηση στα προβλήματα της χώρας μας και η μόνη απειλή για τα παρασιτικά κυκλώματα που νέμονται το κράτος. Η νέα γενιά τους έχει ξεπεράσει και ψηφίζει Φιλελεύθερη Συμμαχία !

 3. Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ….

 4. Εγώ μαγκες γουσταρω πλέον Δυναμισμό και έτσι. Ένα νέο κίνημα που τα λέει έξω απο τα δόντια και εκφράζει και εμάς τον απλό κοσμάκι.
  ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!!

 5. ναι το ξέρουμε το μοτίβο.. Εμείς οι κακοί καπιτάλες μπουρζουάδες απέναντι στα καλό προλεταριάτο που μάχεται τον ιμπεριαλισμό και τη νέα τάξη…
  καλό το «παραμύθι» αλλά ο δράκος που βλέπετε δεν υπάρχει, είναι φανταστικός… Είναι δηλαδή απλώς κοινό παραμύθι, όχι πολιτική πρόταση…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s