Μα ποιοι είναι αυτοί οι φιλελεύθεροι;

Πολλοί Έλληνες πολίτες που εμφορούμαστε από τις ιδέες του Φιλελευθερισμού, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε έμπρακτα τις ευθύνες μας σε αυτές τις εκλογές, ως ενεργά μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας, με το κόμμα της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που δεν εκφράζεται και δεν καλύπτεται από τα σημερινά πολιτικά κόμματα, τον πολίτη που δεν περιγράφεται πάνω στον κλασικό πολιτικό άξονα Αριστεράς και Δεξιάς. Συμμαχούμε, για να αντιπαλέψουμε τη δράση των ομάδων εκείνων που επιδιώκουν την κατάργηση του θεμελιώδους δικαιώματος των Ελλήνων στην ελεύθερη, δημιουργική, ατομική δράση. Ορθώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στις παρασιτικές ομάδες που νέμονται το γιγαντιαίο κράτος που συντηρούν για λογαριασμό τους και με κάθε τρόπο τα κυρίαρχα κόμματα εξουσίας και προτάσσοντας τις φιλελεύθερες αρχές μας, παλεύουμε για την υλοποίηση των προτάσεων εκείνων που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την πολιτική κρίση, στη πρόοδο της χώρας και στην αποκατάσταση του κύρους πολιτικής στη συνείδηση των συμπολιτών μας που σήμερα στην πλειοψηφία τους, την αποστρέφονται.

Ήρθε η ώρα για κάτι νέο και αυτό μπορούμε να το εκφράσουμε αλλά και να το διεκδικήσουμε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες που σκεπτόμαστε και μιλούμε με όρους πολιτικούς και όχι συντεχνιακούς, που απαιτούμε ρεαλιστικές, ορθολογικές και εφαρμόσιμες θέσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του τόπου. Όλοι εμείς, που αντιμετωπίζουμε την ατομική ελευθερία ως ένα καθημερινό τρόπο ζωής κι όχι απλά ως κοινωνική κατάκτηση των προγόνων μας που μπορεί να ανταλλαγεί με συντεχνιακές παροχές. Όλοι εμείς, που αποστρεφόμαστε τα κυκλώματα και τη διαφθορά, είμαστε αυτοί που μπορούμε να επιφέρουμε την πολυπόθητη και αναγκαία ανατροπή του σημερινού ζοφερού κλίματος. Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να συγκρουστούμε αποτελεσματικά με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις κατεστημένες νοοτροπίες που δεν εκφράζουν πλέον τις ανάγκες της χώρας μέσα στην παγκόσμια κοινωνία των πολιτών.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αποτελεί μια πρωτοποριακή δημοκρατική πολιτική πρωτοβουλία απλών καθημερινών πολιτών, που φιλοδοξεί να εκφράσει τα συμφέροντα της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας. Τοποθετείται στον ιδεολογικό και πολιτικό χώρο της ευρωπαϊκής φιλελεύθερης πολιτικής οικογένειας που αποτελεί το τρίτο σε πολιτική δύναμη κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θεωρούμε ότι η διέξοδος από τη κρίση της πολιτικής δεν είναι η σύγκλιση στο μέσο, αλλά η αποσαφήνιση των πολιτικών ταυτοτήτων των κομμάτων, οι οποίες στη συνέχεια θα τίθενται στη δημοκρατική κρίση των πολιτών. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τον πολιτικό πόλο αναφοράς όλων των δημοκρατικών, ευρωπαϊκού προσανατολισμού, μεταρρυθμιστικών, εκσυγχρονιστικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε να συμβάλουμε θετικά στην ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, εντός και εκτός των σημερινών κομμάτων εξουσίας, μέσω της συγκρότησης ενός ευρύτατου μεταρρυθμιστικού κινήματος που θα προβάλλει τη μεταρρύθμιση όχι μόνο ως ζωτική, σήμερα, αλλά και ως διαρκή ανάγκη της κοινωνίας, εστιασμένου στις μεταρρυθμίσεις που προτείνονται στο πλαίσιο προγράμματος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες απαιτούν πλέον μεταρρυθμιστικές πολιτικές από τα κόμματα, τα οποία όμως δεν τους τις προσφέρουν με αποτέλεσμα στην κοινωνία να επικρατεί απογοήτευση και ανησυχία για το μέλλον. Επομένως, δεν αποτελεί πλέον βεβαιότητα ότι το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων θα είναι πολλαπλάσιο από το πολιτικό όφελος που θα αποκομιστεί, όπως ισχυρίζονται οι πολέμιοι των μεταρρυθμίσεων. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι έχει γίνει πλέον συνείδηση σε σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος ότι το κοινωνικό συμφέρον δεν μπορεί να συνεχίσει να θυσιάζεται στα συμφέροντα των οποιωνδήποτε παρασιτικών ομάδων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την αναβολή των μεταρρυθμιστικών πολιτικών που προτείνουμε και οι οποίες αποτελούν τον λόγο ύπαρξής μας και τον λόγο για τον οποίο ζητάμε από το εκλογικό σώμα να μας εμπιστευθεί την ψήφο του.

Στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, όλοι εμείς που πιστεύουμε στο όραμα της ανοιχτής κοινωνίας, όλοι εμείς που αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ως πράξη και όχι ως σύνθημα προς μαζική κατανάλωση, εμείς που πιστεύουμε πως η δημιουργική πορεία της πατρίδας μας είναι αποτέλεσμα της ανάληψης των ατομικών μας ευθυνών, ορθώνουμε το ανάστημά μας. Σας καλούμε όλους να γίνετε κοινωνοί και εκφραστές του οράματος, των αρχών και των πολιτικών προτάσεων της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Παλεύουμε για το σήμερα, αγωνιζόμαστε για το τώρα και ονειρευόμαστε το αύριο. Τώρα, ο Φιλελευθερισμός!

* του Θοδωρή Καραουλάνη, υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθηνών της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Το άρθρο δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα «το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» στις 9/9/2007

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s