ελληνική διαδικτυακή λογοκρισία reloaded

Διάβασα στο inlovewithlife για ένα νέο κρούσμα λογοκρισίας στο ελληνικό διαδίκτυο, και ειδικά στη μπλογκόσφαιρα. Συμφωνώ και αντιγράφω: Όπως γράφει και ο ίδιος ο συνμπλόγκερ PREZA TV, την Πέμπτη 13/09/2007, η ATHENS VOICE προχώρησε σε διαγραφή του μπλογκ του, που φιλοξενούνταν στις ιστοσελίδες της και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση blogs.athensvoice.gr/prezatv, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση αυτού, ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αγνώστο σε όλους (πλην αυτού και της AV) από ποιον.

Φυσικά, το μπλογκ PREZA TV, που φιλοξενείται στο blogspot, λειτουργεί και θα λειτουργεί (ως ελάχιστη αλληλεγγύη κάνω λινκ).

Είναι το δεύτερο κρούσμα λογοκρισίας στο Ελληνικό διαδίκτυο μετά την υπόθεση Τσιπρόπουλου, με τελείως διαφορετικά βέβαια πραγματικά περιστατικά αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα.

Το Διαδίκτυο είναι χώρος ελευθερίας και πρέπει να παραμείνει έτσι. Η λογοκρισία με το μανδύα του νομότυπου δε μπορεί να γίνει ανεκτή και πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο. Τα αποτελέσματά της και η σχεδόν βέβαιη κατάχρησή της από κάθε λογής εξουσίες είναι βέβαιο ότι προκαλεί απίστευτα μεγαλύτερη ζημιά στην κοινωνία από την κατάχρηση των διαδικτυακών κανόνων συμπεριφοράς. Η πρόσβαση στην πληροφορία και η διάδοση αυτής δε μπορεί να έχει φραγμούς. Από την άλλη, η τυχόν κατάχρηση της διαδικτυακής ελευθερίας με την προσβολή των ελευθεριών του άλλου μπορεί να λύνεται από το ίδιο το μέσο και τους αντιιεραρχικούς κανόνες ή τις ιδιότητες διάχυσης της πληροφορίας, που αυτό έχει.

Σημ. του φιλελεύθερου: Αν δεν αλλάξουμε πορεία, μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες που θα υπερασπίζουν το χαρακτήρα του διαδικτύου και την απεριόριστη ελευθερία έκφρασης σε αυτό, θα δούμε πολύ χειρότερα. Θα πρέπει και αυτό να είναι στο μυαλό μας, καθώς ψηφίζουμε. Όλοι μας έχουμε ευθύνη για τις πολιτικές που στηρίζουμε…

Advertisements

One thought on “ελληνική διαδικτυακή λογοκρισία reloaded

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s