Απάντηση στο ΚΚΕ για τα ΜΜΕ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΚΚΕ (όπως την είδα στο Ριζοσπάστη) για το αποκλεισμό του μετεκλογικά από τα ΜΜΕ, θέλω να σχολιάσω και να απαντήσω:

επειδή το ΚΚΕ «καλεί όλες τις λαϊκές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το βαθμό της γενικότερης ιδεολογικής συμφωνίας μαζί του, να καταδικάσουν τον πόλεμο αποκλεισμού και διαστρέβλωσης που δέχεται το ΚΚΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα από τα ΜΜΕ.»

επειδή το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «αυτός ο πόλεμος είναι προάγγελος χτυπήματος ακόμα και στοιχειωδών ελευθεριών».

επειδή το ΚΚΕ καλεί τις λαϊκές δυνάμεις «να αντισταθούν στο νοσηρό κλίμα και στον αποπροσανατολισμό, στην εξαχρείωση και την αποχαύνωση. Να συμπαραταχτούν στην πάλη για τα δικαιώματά τους, να βάλουν εμπόδια και με την προσωπική στάση τους. Να είναι δύσπιστοι, να συγκρίνουν την κάθε «πληροφόρηση» με την κατάσταση της ζωής τους».

θα συμφωνήσω και θα συμπαραταχθώ σε αυτό το αίτημα. Για να είμαστε όμως αξιόπιστοι και ειλικρινείς μεταξύ μας περιμένω και ζητώ από το ΚΚΕ, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, να συμπαραταχθεί με τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα στο ζήτημα της κάλυψής τους από τα ΜΜΕ. Αν το κάνει αυτό, θα αποδείξει την ειλικρίνεια των λόγων του.

ΥΓ: υποσχόμαστε να μη ζητήσουμε από το Ριζοσπάστη ή τον 902 ισότιμη και αναλογική αντιμετώπιση των κομμάτων…

Advertisements

2 thoughts on “Απάντηση στο ΚΚΕ για τα ΜΜΕ

  1. Επίσης, ο 902 είναι από τους λίγους σταθμούς που, από όσο γνωρίζω, δεν είχε ποτέ γίνει δέκτης παραπόνων για ανισότιμη μεταχείριση των άλλων κομμάτων, τουλάχιστον των κοινοβουλευτικών. Κατά τα άλλα, σαφώς δεν έχει εναντιωθεί ποτέ στο να προβάλλονται όλοι οι πολιτικοί χώροι.
    Από τον Ριζοσπάστη δεν είναι εύκολο να υπάρχει αντίστοιχη αντιμετώπιση (όχι ότι δεν ασχολείται με τα άλλα κόμματα), διότι είναι κομματικό όργανο, όχι απλά εφημερίδα, έστω θετικά διακείμενη προς το ΚΚΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s