Η Εκκλησία κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος

Ευρηματικότητα απέναντι στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος.

«Καθολική» απαγόρευση στην Γερμανία είπαμε; Έ τότε, μήπως να ιδρυθεί μία…

Εκκλησία Καπνιστών

Η διά νόμου καθολική απαγόρευση του καπνίσματος έπεσε «βαριά» στο στομάχι Γερμανού ταβερνιάρη, ο οποίος δεν μπορούσε με τίποτα να αποδεχθεί την επιβολή της στην επιχείρησή του. Γι’ αυτό και αναζήτησε τρόπο διαφυγής: επινόησε, λοιπόν, μια καινούργια θρησκεία, το τελετουργικό της οποίας απαιτεί κάπνισμα και προχώρησε στα περαιτέρω. Κατάθεση σχετικών δικαιολογητικών στις αρμόδιες αρχές του Σλέσβιχ Χολστάιν, όπου βρίσκεται η ταβέρνα του, ώστε να εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας της νεότευκτης εκκλησίας του, πια, και ουχί ταβέρνας.

Η επιχειρηματολογία του περί του νέου θρησκευτικού δόγματος είναι ακράδαντη: στο καθολικό τελετουργικό, διατείνεται, καίνε λιβάνια, στο βουδιστικό κεριά, εμείς θα καπνίζουμε τσιγάρα. Έτσι και οι θαμώνες δεν θα χαθούν κι εκείνος θα συνεχίσει τη δουλειά και την αγαπημένη του… κακή συνήθεια και θα είναι εντάξει με το γράμμα του νόμου.

Αν και κατά πόσον θα επιτύχει στον στόχο του, μένει να το δούμε, όπως ενδεχομένως θα έπρεπε να το ξαναδούν όσοι άκαπνοι έτσι αβασάνιστα πήραν τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις περί καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, ωσάν αυτό να ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας.

Το ανωτέρω κείμενο το διάβασα στο blog canis libertatis. Την είδηση τους τη μετέφερε ζεστή από την στήλη «Αποχρώσεις» της Καθημερινής ένα από τα δεινότερα λαγωνικά τους…

Advertisements

One thought on “Η Εκκλησία κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος

  1. Ευχαριστώ για την παραπομπή!
    Είμαι περίεργος να δω πρώτον αν ποτέ εφαρμοστεί παρόμοια απαγόρευση και στην Ελλάδα και δεύτερον τι τερτίπια θα εφεύρει το ελληνικό δαιμόνιο για να την εκπαραθυρώσει 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s