Σήμερα είναι μια μαύρη επέτειος

Για να μην ξεχνιόμαστε… Μπορεί να είμαστε στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, μπορεί να περάσανε 41 χρόνια από τότε, αλλά εγώ θέλω να θυμάμαι:


Θέλω να μπορώ να καταλάβω ότι μας έρχεται, αν ποτέ ξανατύχει… Για να προετοιμαστώ, για να αγωνιστώ, για να μη δώσω σε κανέναν ξανά το δικαίωμα να νομίζει ότι «ο λαός δεν αντέδρασε…»


Όπως έλεγα και σε κάποιον φίλο παλαιότερα «όσα χρόνια και αν περάσουν, αν ξαναγίνει το κακό, εσύ θα είσαι πάνω στο άρμα και εγώ θα στέκομαι μπροστά στις ερπύστριες…». Έτσι ελπίζω τουλάχιστον, διότι μακριά από το χορό, πολλά τραγούδια λέω…

Αν αντέχετε, δείτε και την αντίθετη πλευρά της ιστορίας.

Αν αντέχετε κι άλλο, δείτε για τη ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» από το ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ελπίζω να μη πέσει το blog) (υποθέτω ότι στις εργασίες δεν θα αναφερθούν λαϊκές ρήσεις του ύφους «τα μπούτια σου σαν γάλατα, γαργάλατα, γαργάλατα»…)

Advertisements

2 thoughts on “Σήμερα είναι μια μαύρη επέτειος

  1. Εγώ πάντως θα μείνω σε μια ατάκα. Πώς γίνεται την χούντα να μην την ήθελε το 90% των Ελλήνων και να μην είχε καταρρεύσει. Είχε κάποια υποστήριξη. Όχι την πλειοψηφία αλλά αρκετά μεγάλο μέρος του Κόσμου.

  2. Άλλο υποστήριξη, άλλο ανοχή, άλλο φόβος, άλλο αδιαφορία. Από όλα είχε ο μπαξές, σύμφωνα με όσους έχω μιλήσει και με όσα έχω διαβάσει, διότι, ευτυχώς, δεν είχα ακόμη γεννηθεί. Αλλά ποσοστά δεν μπορείς να ξέρεις: φρόντισε η ίδια η χούντα να μην μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s