Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ιδέες

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ιδέες

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ιδέες είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: 80 ιδέες πολιτικής από πολλές διαφορετικές χώρες που αντικατέστησαν την κρατική ιδιοκτησία και τον κρατικό έλεγχο με την επιλογή, τον ανταγωνισμό, την ελευθερία και την καινοτομία.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ιδέες είναι μία διαδικτυακή παρουσίαση εφαρμοσμένων πολιτικών από το Adam Smith Institute.

Τα μαθήματα που παίρνουμε από τον Γύρο του κόσμου σε 80 Ιδέες είναι ότι οι οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις δεν είναι απλώς δυνατές, αλλά έχουν ήδη συμβεί σε πολλά μέρη. Δεν είναι ανάγκη οι μεταρρυθμιστές να κάνουν λάθη, αφού κάποιες πραγματοποίησε αυτές τις μεταρρυθμίσεις ήδη (και έμαθε από αυτές). Νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να πάρουμε χρήσιμα μαθήματα από αυτές τις ιδέες.

Μαζί με φίλους και συμμάχους από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, με την άδεια και τη συνεργασία του Adam Smith Institute, ξεκινάμε τη μετάφραση αυτού του χρήσιμου οδηγού στα Ελληνικά. Μέσα από τη διαδίκτυο στην αρχή θα μπορείτε να δείτε μια εισαγωγή σε πολλά επιτυχημένα και εφαρμοσμένα παραδείγματα μεταρρυθμίσεων…

Advertisements

One thought on “Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ιδέες

 1. «Απάτη » δεκάδων χιλιάδων ευρώ της ΓΣΕΕ κατά της Εργατικής Εστίας για «¨μούφα» αποζημίωση –απόλυση- συνταξιοδότηση , επαναπρόσληψη ,γραμματέας του Πολυζωγόπουλου!

  «Απάτη» πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες ανέργους αποτελεί η παρακάτω μεθόδευση ,για να «τσεπώσει» μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ , ( με υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 ,ότι όντως απολύθηκε και αποζημιώθηκε από τη ΓΣΕΕ λόγω συνταξιοδότησης) γραμματέας του Πολυζωγόπουλου στη ΓΣΕΕ , ως δήθεν απολυμένη με εθελουσία έξοδο ( δηλαδή ενισχυμένη αποζημίωση ) για να πάρει επικουρική σύνταξη. Και ενώ απολύθηκε και υπέγραψαν η ίδια και οι υπεύθυνοι κατά το νόμο της ΓΣΕΕ ,δήλωση προς την Εργατική Εστία για να εκταμιεύσουν το ποσό …την ίδια ώρα ,με άλλη απόφαση, τα ίδια πρόσωπα αποφάσιζαν να ΤΗΝ προσλάβουν πάλι ως υπάλληλο της ΓΣΕΕ ,δηλαδή του παραρτήματος της ΓΣΕΕ ( ΙΝΕ –ΓΣΕΕ) με τον ίδιο μισθό.
  Έτσι η «ημετέρα» του Πολυζωγόπουλου …πήρε αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την Εργατική Εστία ( δηλαδή χρήματα όλων των εργαζόμενων) , πήρε σύνταξη από το επικουρικό ταμείο , και λαμβάνει κανονικό μισθό ως εργαζόμενη στη ΓΣΕΕ το ΙΝΕ ΓΣΕΕ …
  Αν αυτό δεν είναι «απάτη» τι είναι …
  Και τι κάνει ο πρόεδρος της Εργατικής Εστίας , ο πάρεδρος που ελέγχει τΙς δαπάνες μισθοδοσίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων και η αρμόδια υπουργός . Θα ελέγξουν όλες τις δαπάνες της Εργατικής Εστίας για το προσωπικό της ΓΣΕΕ , θα στείλουν την επιθεώρηση εργασίας στη ΓΣΕΕ το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ και το ΚΕΠΕΑ να δουν αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες «μαϊμούδες» απολύσεις και επαναπροσλήψεις .
  Το ηθικό όμως που το Πάτε …Είναι πρόκληση στο κεντρικό συνδικάτο της ΓΣΕΕ να δουλεύουν συνταξιούχοι , να στήνονται «απάτες» με τέτοιες απολύσεις επαναπροσλήψεις ,την ώρα που 500.000 άνεργοι ψάχνουν για μια δουλειά…
  Τώρα πλέον αποκαλύπτονται…γιατί με απέλυσαν …
  Αυτοί ,με απέλυσαν βρώμικα ,καταχρηστικά, παράνομα , μετά απο 18 χρόνια εργασίας , χωρίς αποζημίωση, ενώ με εκβίαζαν με ανταγωγή 100.000 ευρώ!
  Συγκεκριμένα .Με νομικό «εγκέφαλο» το νομικό της Τσέκου (επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ ), με πρωταγωνιστή τον Πολυζωγόπουλο με απέλυσαν το 2004 παράνομα και κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού εργασίας , ενώ εξέδιδαν βρώμικες και ανυπόστατες ανακοινώσεις σε βάρος μου !
  Στην συνέχεια και με εκβιαστικούς τρόπους , όπως και στις εξαθλιωμένες καθαρίστριες των σχολείων που πήγαν στη ΓΣΕΕ να διεκδικήσουν την δουλειά τους και μετά βρέθηκαν με αγωγές από το νομικό γραφείο του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ και προφυλακισμένο για το σκάνδαλο του ροζ DVD ,που τους ζητούσε δικηγορική αμοιβή τους μισθούς τους, των 500 ευρώ που είχαν για το γάλα των παιδιών τους , μου κατέθεσαν εκτρωματική ανταγωγή 100.000 ευρώ ( πρόεδρος Παναγόπουλος) για να «εκβιάσουν» την παραίτηση μου από την αγωγή …
  Με τον Ανδρέα Κολλά, στο εργατικό δικαστήριο, να καταθέτει ψεύτικα και ανυπόστατα ότι δήθεν ο Πολυζωγόπουλος ( ο ίδιος δεν είχε το θάρρος να έρθει να καταθέσει ,ως μάρτυρας , έστειλε τον «μπροστινό») μου έκανε παρατηρήσεις ότι είχα περιοδικό και site για την ιδιωτική ασφάλιση και έπαιρνα διαφημίσεις , δημοσιεύοντας απόρρητες εκθέσεις του ΙΝΕ –ΓΣΕΕ .. (Που ουδέποτε βέβαια συνέβη γιατί δεν είχα οποιαδήποτε δραστηριότητα που να εξαρτάτε από την ΓΣΕΕ . Αφού είχα διακόψει και την εργασία μου σε εφημερίδες στο Εργατικό Ρεπορτάζ, που είχα τα πρώτα χρόνια που άρχισα να απασχολούμε στο Γραφείο Τύπου της ΓΣΕΕ )
  Η γελοιότητα και η αστειότητα σ όλο της το μεγαλείο…
  Μάλιστα τώρα αμείβουν όλους όσους στράτευσαν εναντίον μου με ταξίδια στην Γενεύη και πολυήμερες διαμονές ως εκπροσώπους της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ στη συνέλευση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας…
  Βέβαια είχαν πετύχει τον σκοπό τους. Μέσα σε μια νύχτα «έχασα» την δουλεία μου και κάθε εργασιακό δικαίωμα και αμοιβή ,με ωμή παραβίαση του κανονισμού εργασίας, τον οποίον πέτυχαν αν αμφισβητήσουν πρωτόδικα σε εργατικό δικαστήριο (για όλους τους εργαζόμενους ,έτσι πλέον τα δικαστήρια μπορούν να θεωρούν ότι οι εργασιακοί κανονισμοί δεν έχουν ισχύ ) επικαλούμενοι νόμους του 1920 …με τους οποίους είχαν απολυθεί στρατιές συνδικαλιστών …πριν το νόμο για την προστασία του συνδικαλιστικού δικαιώματος!
  ΘΑ ΠΑΤΕ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ» ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ …ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ …ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ …ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ …ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ τους αφορά είναι …ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ !
  Αυτό σήμαινε για μένα ,ολοκληρωτικό οικονομική καταστροφή …που αυτός ήταν ο στόχος τους , (αφού είχα ως αποκλειστική εργασία μόνο την ΓΣΕΕ) να μην έχω χρήματα να αντισταθώ νομικά, κατά των αθλιοτήτων τους και των εργασιακών βιαιοτήτων τους…
  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΩ …ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ …
  Με όποιες οικονομικές δυνάμεις έχω, θα προσφύγω στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο ,απλά να μείνει ένα μνημείο αντεργατικής νομολογίας ,με την σφραγίδα της ΓΣΕΕ και αυτών που την εκφράζουν στην δεδομένη στιγμή και όσων θα συνεχίζουν στο μέλλον ως «διάδοχοί» τους να μου υπεξαιρούν την εργασία και τα δικαιώματα μου !
  Και ποιες αντιλήψεις έχουν όσοι συνεργούν σ αυτή την απόλυση για το δικαίωμα της εργασίας και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων…
  Oτι η εργασία είναι δικαίωμα των κολλητών , των συγγενών , ότι οι «κομπίνες» και οι «μαϊμουδιές» αποτελούν το όραμα τους…Και σαν «κοράκια» περιμένουν στην γωνία …να αρπάξουν …το ψωμί του διπλανού τους για το δικό τους «παντεσπάνι»!!!
  Γιάννης Χαρονικολάου
  Απολυμένος από τη ΓΣΕΕ
  apasxolisi.blog@gmail.com
  http: apasxolisi.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s