μια μικρή νίκη απέναντι στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος

Επέτρεψαν το κάπνισμα…

http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=11391&subid=2&tag=9283&pubid=1360707

Αντισυνταγματική η απαγόρευση καπνίσματος σύμφωνα με ανώτατο γερμανικό δικαστήριο. Το δικαστήριο της Καρλσρούης έκρινε ότι η απαγόρευση καπνίσματος σε ενιαίους χώρους συνιστά διάκριση έναντι αυτών που διαθέτουν περισσότερες αίθουσες και μπορούν να τις διαχωρίσουν σε καπνιστών και μη καπνιστών.

Είναι μια μικρή νίκη απέναντι στην ολοκληρωτική αντικαπνιστική υστερία, που έχει λάβει πλήρεις νομοθετικές διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι δικαστές που θεωρούν την αυτοδιάθεση του ατόμου ως δικαίωμα, και τις διακρίσεις ανεπίτρεπτες… Ίσως έτσι πάρουμε και εμείς μαθήματα για τη σωστή (δηλαδή ισότιμη) εφαρμογή του μέτρου στη χώρα μας.

Advertisements

2 thoughts on “μια μικρή νίκη απέναντι στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος

  1. Κατά την άποψή μου, εντελώς λάθος λόγος για την αντιαπαγορευτική απόφαση.

    Με την ίδια λογική θα έπρεπε να ακυρωθούν οι αντιπυρικοί κανονισμοί, μιας και πιθανώς δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες τους πόρους ή ολα τα κτήρια τις υποδομές για να συμμορφωθούν.

  2. Έχουμε 2 θέματα: το ένα είναι η απαγορευτική ή αντιαπαγορευτική πολιτική. Σε αυτό το σημείο είναι σαφής σε όλον τον δυτικό κόσμο η επικράτηση της απαγορευτικής πολιτικής. ¨οσοι δεν την πιστεύουμε ξέρεις ότι δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής…

    Το 2ο θέμα είναι η εφαρμογή της απαγορευτικής πολιτικής, δηλαδή η καθολικότητα της ισχύος. Σε αυτό το επίπεδο δίνονται οι μάχες, μιας και ούτε το επιχείρημα ενάντια στις απαγορεύσεις γενικά πιάνει ούτε κάποιο άλλο σχετικό. Με τέτοιες αποφάσεις όμως δίνεται η δυνατότητα επιλογής στην αγορά (και στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές), ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και ο ανταγωνισμός και να εκλείψουν, εν μέρει, οι διακρίσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s