γιορτάζουμε 63 χρόνια ΟΗΕ!

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 – Εορτασμός της Ημέρας του ΟΗΕ στην Αθήνα

Τα γραφεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν την 63η επέτειο ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών και να ενημερώσουν το ελληνικό κοινό για τη δράση του Οργανισμού.

Με μια σειρά εκδηλώσεων, η «οικογένεια» του ΟΗΕ στην Ελλάδα, θα τιμήσει αύριο Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008 την Ημέρα του ΟΗΕ, που σηματοδοτεί την 63η επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού. Τα πέντε γραφεία του ΟΗΕ και το Γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που εδρεύουν στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ – Γραφείο για την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο τόσο τον εορτασμό της Ημέρας όσο και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το έργο του ΟΗΕ και την παρουσία του στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό στελέχη του Οργανισμού θα βρίσκονται αύριο Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 20:00 στο περίπτερο του ΟΗΕ στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να συζητήσουν με το κοινό και να διανείμουν σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Τα εγκαίνια του ενημερωτικού περιπτέρου θα γίνουν στις 09:00 από τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον κ. Πωλ Μιφσούντ, επικεφαλής του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP). Για την πληρέστερη και συνεχή ενημέρωση του κοινού, τα γραφεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα προχώρησαν επίσης στη δημιουργία ενός κοινού ιστοτόπου (www.ungreece.org) μέσω του οποίου παρέχεται εκτενής πληροφόρηση σχετικά με την παρουσία και το έργο του ΟΗΕ στην Ελλάδα.

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

08:00 Έπαρση σημαιών Ελλάδος και ΟΗΕ στην Ακρόπολη

09:00 Εγκαίνια περιπτέρου του ΟΗΕ και της έκθεσης φωτογραφίας του UNEP/MAP, Πλατεία Συντάγματος

09:30 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

11:00 Συνέντευξη Τύπου από τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ στην Αθήνα κ. Τζιουζέπε Μπελσίτο με θέμα τη φετινή έκθεση του ΟΗΕ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. (Υπουργείο Εξωτερικών)

11:00–13:15 Διαδραστικό οικολογικό πρόγραμμα για τα παιδιά (Περίπτερο ΟΗΕ, Πλατεία Συντάγματος)

13:00–15:00 Τελετή Βράβευσης Μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για το 2007 που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών)

19:00 Συναυλία με την Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui (Περίπτερο ΟΗΕ, Πλατεία Συντάγματος)

Τα γραφεία των ειδικευμένων οργανώσεων και οι συνδεδεμένοι με τον ΟΗΕ οργανισμοί που εδρεύουν στην Ελλάδα είναι οι εξής:

Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNDP)

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM)

Οργανισμός Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNIDO)

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)- Μεσογειακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης Ζωοανθρωπονόσων

Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον – Μεσογειακό Πρόγραμμα Δράσης (UNEPMAP)

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR)

Το μήνυμα του Μπαν Γκι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

Στο μήνυμά του για την αυριανή Ημέρα του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Γκι-Μουν αναφέρει ότι η φετινή χρονιά είναι κρίσιμη για τον ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, βλέπουμε ξεκάθαρα πως οι απειλές του 21ου αιώνα μάς αφορούν όλους» . «Η κλιματική αλλαγή, η μετάδοση των ασθενειών και η μάστιγα της τρομοκρατίας δεν γνωρίζουν σύνορα. Αν θέλουμε να προάγουμε το παγκόσμιο κοινό καλό, πρέπει να προστατεύσουμε τα παγκόσμια δημόσια αγαθά» επισημαίνει ο Μπαν Γκι-Μουν. Στο μήνυμά του ο Γ.Γ. καλεί επίσης τους ηγέτες να πράξουν αυτό που τους αναλογεί και να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s