Απάντηση ΕΡΤ για Κούλογλου και αντιδράσεις της μπλογκόσφαιρας

Απάντηση στην επιστολή του Στέλιου Κούλογλου, έστειλε ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ Δημήτρης Γόντικας. (από το mediablog)

Προς κ. Στέλιο Κούλογλου

Αθήνα, 12/5/2008

Κύριε Κούλογλου,

Αναφέρομαι στην από 9/5/2008 επιστολή σας, την οποία έλαβα ηλεκτρονικά και θα ήθελα να σημειώσετε τα εξής

Αναφέρεστε σε προσπάθειά σας τουλάχιστον ενός μηνός να εξασφαλίσετε επιστολή από την ΕΡΤ, προκειμένου να σας εκδοθεί δημοσιογραφική βίζα για ταξίδι στην Κίνα. Στη δική μου αντίληψη το θέμα αυτό ήρθε την 8/5/2008 όταν και απάντησα. Εάν μάλιστα το είχα πληροφορηθεί νωρίτερα, θα σας είχα καταστήσει αμέσως σαφές ότι τα σχετικά με την Κίνα προγράμματα έχουν προ πολλού αποφασισθεί κι εγκριθεί.

Περαιτέρω, σας γνωρίζω ότι η ΕΡΤ εδώ και πολλούς μήνες έχει εισέλθει σε διαδικασία συνεννόησης με την CCTV για την ανταλλαγή προγραμμάτων καθώς και έχει προγραμματίσει την παραγωγή πολλών άλλων προγραμμάτων σχετικών με την Κίνα. Άρα, σε σχέση με το προαναφερόμενο θέμα έχουμε καλύψει τις προγραμματικές μας ανάγκες και η από μέρους σας μη έγκαιρη ενημέρωση καθιστά την ένταξη και της δική σας σχετικής εκπομπής αδύνατη.

Ως προς την ανανέωση της συνεργασίας μας, ήδη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χρήστος Παναγόπουλος στην συνάντηση που είχαμε οι τρεις μας την 12 Μαΐου 2008 σας ενημέρωσα ότι η ΕΡΤ δεν προτίθεται vα εντάξει εκ νέου στο πρόγραμμά της τις εκπομπές «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», καθώς η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι οι ανωτέρω εκπομπές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.

Με τιμή

Ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ

Οι αντιδράσεις της μπλογκόσφαιρας:

ΣΑΤΙΡΙΚΟ, ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, mediablog, SPORT 24 – MEDIA, skifun.gr, ΠΡΕΖΑ TV, salteo.gr, enfo.gr, adslgr.com, ΤΗΛΕΟΡΑΣΑΚΙΑΣ, MAGICROBOT, wordpress, troktiko, angeta, FOT! BLOG , MediaGreece, Newsnow, Βαβυλώνα, Στα τέσσερα, singen sang gesungen, i remember nothing, ΑΣΤΡΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΙ ΓΗΙΝΟΙ , OtelevtaiosSAMURAI , Τηλέπλαγκτοι Πλάναι, Ουαί τοίς επιτυχημένοις, Της Ελληνιδας, Greek Rider, ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, Iasonasalexia’s Weblog, Lamia Blogs, GreekMeds.gr, Μετά την εφημερίδα, vrypan net weblog, Γιουσουρούμ, neolaia.gr, CNC Minus TV, ANemos, Το μεγάλο μας τσίρκο…

Για το θέμα έχουν βγάλει ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

2 thoughts on “Απάντηση ΕΡΤ για Κούλογλου και αντιδράσεις της μπλογκόσφαιρας

  1. Αφού είδαν ότι το http://www.rwf.gr (ιστοσελίδα της εκπομπής) γέμισε διαμαρτυρίες και post από τον τύπο και της ερωτήσεις Πασοκ και Σύριζα, σήμερα το πρωί 14/5/08 το εκλεισαν καί αυτό !!!
    Μιλάμε πλέον για καταφανή λογοκρισία από καθεστωτικούς τύπου Βόρειας Κορέας, Μυαν Μαρ κλπ.

  2. Είσαι λίγο υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς.
    Επίσης δε βλέπω να το έχουν κλείσει, το site δουλεύει κανονικά…

Σχολιάστε