για τη διπλή ανάπλαση

ΝΑΙ στην διπλή ανάπλαση Βοτανικού – Λ. Αλεξάνδρας, ΟΧΙ στον στείρο αρνητισμό και την διαιώνιση της υποβάθμισης

Η Περιφερειακή κίνηση Αθήνας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας εκφράζει την αποδοκιμασία της στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις στα σχέδια ανάπλασης του Βοτανικού. Ως γνωστόν η περιοχή του Βοτανικού, αποτελεί εδώ και 30 χρόνια μόνιμη εστία μόλυνσης και όχλησης, αφού επί χρόνια λειτουργούσαν ρυπογόνες βιομηχανίες, παράνομοι σκουπιδότοποι, και εταιρείες μεταφορών χωρίς άδεια λειτουργίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια περιοχή που απέχει λίγα λεπτά από την Ακρόπολη να είναι η πιο υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας. Επιπρόσθετα στον Βοτανικό υπάρχει μόνιμο κυκλοφοριακό πρόβλημα αφού καθημερινά διέρχονται χιλιάδες νταλίκες χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.

Επομένως, ακούγεται αστείο ότι η κίνηση πολιτών που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλει «οικολογικούς λόγους» για την μη ανάπλαση του Βοτανικού. Τονίζεται επίσης ότι στο σχέδιο της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού, προβλέπεται η παράλληλη κατεδάφιση του παλαιού γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τη δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι μόλις 130 πολίτες έχουν προσφύγει κατά την ανάπλαση του Βοτανικού, όταν την ίδια στιγμή πάνω από 8000 μόνιμοι κάτοικοι του 7ου δημοτικού διαμερίσματος έχουν υπογράψει υπέρ της ανάπλασης.

Η Περιφερειακή κίνηση Αθήνας  καλεί την δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» της οποίας ηγείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλέξης Τσίπρας, να αφήσει τους λαϊκισμούς και να αναλάβουν τις ευθύνες της. Εξαιτίας των αντιδράσεων, 700 εργαζόμενοι του νέου εργοταξίου έχουν μείνει άνεργοι λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, την ίδια ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πλημμυρίζουν τα ΜΜΕ και μιλάνε δημοσίως για τον κίνδυνο της ανεργίας και τις αγωνίες των νέων για το μέλλον τους.

Τα έργα κατασκευής του νέου εμπορικού κέντρου καθώς και του γήπεδο του Παναθηναϊκού θα δώσουν νέα πνοή ανάπτυξης στον Βοτανικό. Θα διανοιχτούν νέοι δρόμοι και θα διαπλατυνθούν οι υπάρχοντες οι οποίοι σήμερα είναι εγκαταλελειμμένοι σε άθλια κατάσταση. Θα δημιουργηθούν 120 στρέμματα πρασίνου εκεί που σήμερα υπάρχει αυθαίρετη δόμηση, τσιμέντο και λάσπη. Θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την περίοδο κατασκευής άλλα και με την μόνιμη λειτουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων. Αναμένεται σημαντική εισροή ξένων επενδύσεων από εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν στο εμπορικό κέντρο, αύξηση της τουριστικής κίνησης από τους επισκέπτες του γηπέδου, καθώς και αυξημένα έσοδα του δήμο από τα δημοτικά τέλη των νέων επιχειρήσεων.

Η Περιφερειακή κίνηση Αθήνας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας καταδικάζει τον στείρο αρνητισμό της «Ανοικτής Πόλης» και του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντιπροτείνει κανένα ρεαλιστικό και βιώσιμο σχέδιο για την αναβάθμιση της περιοχής, και που με βεβαιότητα οδηγεί στην διαιώνιση της σημερινής θλιβερής κατάστασης.

φιλελεύθερη Αθήνα
φιλελεύθερη συμμαχία
Περιφερειακή Κίνηση Αθήνας

18 Δεκεμβρίου 2008

Σχολιάστε